Spoštovane stranke, kmalu odpiramo spletno trgovino Prima, da boste lahko pohištvo kupovali iz udobja svojega doma. Do takrat pa nas lahko obiščete v salonu Prima v BTC City Murska Sobota. Uživajte v nakupovanju! 

Naj bo vaš vrt podaljšek vašega doma

O svojem vrtu razmišljajte kot o drugem prostoru v svojem domu – zunanjem prostoru – in ga tako opremite. To je glavno pravilo urejanja sodobne zunanjosti, ki velja za prostor sprostitve, druženja in uživanja v menjavi letnih časov, nam je potrdila Anita Šola, arhitektka v Oddelku za razvoj izdelkov Skupine Prima.

 

»Vrt, dvorišče, loža, terasa ali balkon so izjemno pomembni prostori vsakega doma. So povezava med človekom in okoljem, notranjostjo in zunanjostjo, domom in naravo. Izjemno zahtevna je zasnova in opremljanje zunanjih površin stanovanj in hiš, saj po eni strani tvorijo podaljšek dnevne sobe, po drugi strani pa imajo pogosto še druge funkcije, ki jih morajo izpolniti, kot so shramba, delavnica ali prostor za sušenje perila,« je povedala Anita.

Zaželeno je povezati zunanjost z notranjostjo, da bi poudarili pripadnost istemu domu, vendar obstaja nekaj trikov.

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

 

Estetika in vzdržljivost pohištva

»Pri nakupu vrtnega pohištva je najpomembnejša funkcija prostora. Na primer, ali gre za počitek in druženje ali ima dodatne funkcije. Upoštevati je treba tudi velikost pohištva, saj čeprav gre za zunanji prostor, pohištvo ne bi smelo biti preveliko. Prav tako je pomembno razmišljati o estetiki in trajnosti, oziroma povezavi z notranjostjo, ureditvijo v izbranem slogu ter ustreznem materialu, ki je odporen na vremenske vplive in obrabo,« svetuje arhitektka.

 

Z malo domišljije je lahko vrtno pohištvo umeščeno tudi v ureditev notranjih prostorov. Lahko ga uporabimo v jedilnici, dnevni sobi in celo kuhinji. Medtem ko v hladnejših mesecih dopolnjujejo bivalni prostor doma, sodobni kosi vrtnega pohištva v toplih mesecih preoblikujejo zunanji prostor v prijeten prostor, kjer se boste želeli uživati tudi več ur. To je lahko zunanja jedilnica, obdana z zelenimi in dišečimi rastlinami ali dnevna soba za uživanje v senci. Najbolje je, če se notranjost in zunanjost prepletata in dopolnjujeta.

 

Skupna nit oblikovanja

»Zaželeno je povezati zunanjost z notranjostjo, da poudarimo pripadnost istemu domu,« pove naša arhitektka.

 

Naj bo vrt podaljšek vašega doma, za udobje in eleganco na prostem pa izberite pohištvo Prima. Naša dva programa vrtnega pohištva – Kono in Nevo, ki ju lahko kombinirate po svojih željah, da vam zagotovijo vrhunsko udobje, najdete v  salonu Prima ter v spletni trgovini Prima.

Pri zunanjih stolih je še posebej priročno, če jih je mogoče zložiti skupaj, da prihranite prostor.

Prav takšni so naši stoli Nevo, izdelani iz plastificirane kovine in na voljo v več barvah (siva, bela, črna, rdeča, krem, rumena) ter z nasloni za roke ali brez njih. Ustrezna miza je sestavljena iz trdne HPL kompaktne plošče kvadratne oblike v beli, krem ali sivi barvi in zanesljivega podnožja v sivi, beli, črni, rdeči, krem ter rumeni barvi. Ker sta na voljo v več barvah, lahko ta dva elementa mize kombinirate po želji, da dosežete idealno kombinacijo glede na barvo stolov.

 

 

Sedež in naslon, prepletena z vrvjo v naravnem odtenku, sta eleganten oblikovni element stola Kono, ki ga boste našli v ponudbi z ali brez naslona za roke. Vrv je izjemno odporna na UV žarke in vse vremenske razmere, konstrukcija pa je izdelana iz plastificirane kovine v sivi, beli, črni, rdeči, krem in rumeni barvi. Okrogla miza Kono z zanimivim podnožjem v sivi, beli, črni, rdeči, krem in rumeni barvi izstopa s kakovostno ter privlačno površino, ki jo sestavlja HPL kompaktna plošča bele, krem ali sive barve ter izjemna vzdržljivost in obstojnost. Ta kombinacija je idealna za zunanjost, vendar je zanimiva tudi za notranjost. Je odporna na vremenske vplive, na voljo je v več barvah in preprosta za vzdrževanje.

 

 

Zmagovalna kombinacija – Kono in Nevo

»Vrtno pohištvo Prima je izdelano iz trpežnih materialov, ki prenesejo neugodne vremenske razmere. Kovinska konstrukcija našega vrtnega pohištva je zaradi svoje teže primerna za podnebje z močnimi vetrovi, zaradi plastificiranega premaza pa je zaščitena pred padavinami in soljo,« je poudarila arhitektka Anita.

Poleg tega, da se barve stolov in miz lahko kombinirajo znotraj posameznega programa, se zaradi preprostega ter hkrati osupljivega oblikovanja vrtnega pohištva Kono in Nevo, lahko stoli in mize uspešno kombinirajo tudi med seboj.

 

Pripravite se na dolgo toplo poletje brez veliko razmišljanja, saj si vaš vrt zasluži pohištvo Prima. Oglejte si celotno ponudbo vrtnega pohištva v najbližjem salonu Prima ali v spletni trgovini, navdih za slog pa poiščite v razkošni izdaji našega letnega kataloga Prima interierji 2023.

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

 

Foto:Dražen Banković/dblog.hr

Deli:

  • Lastna proizvodnja
    Prima za vas vodi celoten proizvodni proces pohištva, od razvoja izdelka in proizvodnje do dostave in montaže.
  • Domača surovina
    Prima za proizvodnjo pohištva Prima uporablja vrhunske domače surovine.
  • Garancija kakovosti
    Prima, certificiran proizvajalec pohištva, zagotavlja vrhunsko kakovost in kontrolirane dobavitelje.
  • Kratki dobavni roki
    Lasten razvoj izdelkov, proizvodnja, dobava in montaža našim strankam omogoča kratke dobavne roke.
  • Veliko število salonov
    Prima je največja trgovska veriga pohištva v regiji z razvejano maloprodajno mrežo s skoraj 70 saloni na trgu jugovzhodne Evrope.
  • Hitra montaža in dobava
    Lastna proizvodnja in hitra izdelava omogočata kvalitetno in hitro dostavo ter montažo na vašem naslovu.
  • Strokovno svetovanje
    Vrhunska ekipa Prima strokovnjakov vam je na voljo pri izbiri celovite rešitve za opremljanje stanovanj, apartmajev ali počitniških hiš.
  • Individualni pristop
    Za vas opravimo brezplačno izmero v vašem domu in predlagamo idejno rešitev za opremljanje notranjosti.
  • Lasten dizajn
  • Lastna proizvodnja
  • Najboljša kakovost